Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Followers

Tuesday, December 20, 2011

tutorial rose felt teknik tampalan..=)

Assalamualaikum...




Barulah meyempat aien nak update pasal bunga felt aien buat hari itu..Sebabnye keje yang menimbun tertiba..=)

Aien bukanlah pandai sangat buat..Tapi bila mencuba..Hasilnye sangat wow(perasan sendiri boleh..Yang penting jimat ok!!!! ;p)

Ko orang bayangkan..Kalau nak tempah adalah dalam rm60++ blom termasuk pos..(aien dah tanya,itupun just berapa kuntum je)
tapi now aien just setelkan semua benda..total rm36 dapat 25 kuntum 1 HB..bayangkan RM60,boleh dapat dua HB tau!!!!

BAHAN-BAHANNYE..

1) FELT(mesti ada ok..rm2.60x10)


2) Gam tembak..

3) Pemegang yang dah siap(rm8)


4) Bunga manik(rm1)

5) Dawai bunga(rm1)

6) Gunting(paling penting...)

Yang tiga aien tak tunjuk..sebabnye sure ko orang dah taukan..=)

Dah jom terjah..Aien tak berapa reti bertutorial bagai nie tau..;p



Mula-mula,ko orang lukis dengan duwet 50 sen dekat felt..then gunting seperti di atas..



Lepas itu,ambik yang bulat-bulat tadi itu..dan di gamkan..=)



Setelah dah di gamkan yang peringkat petama..Ambil pulak bulat-bulat itu dan tampalkan..Bagi jarak-jarak sedikit..supaya dye cantik..=)



Ambilkan dawai,dan cantumkan..menjadi kelopak..=)
(abaikan diy belakang 2..=D)





Setelah siap menjadikan kelopak yang petama..
Ko orang teruskan tampal-tampal..dan menjadikan kelopak yang lebih banyak..=)



OK..done..siaplah akhirnye..Sorry ye beselerak..=)

p/s: HB aien lg 20%..Lepas balik kl lah setelkan..;D

16 comments:

Cik SaL said...

xtau nk kata ape...sal cuma leh kata wow!

cik.mila said...

lawa nye..simple sangat..cam nak buat jgk je..ain, kain felt tu kt mna boleh beli? :)

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

erkkk nampak yg button tuuuuu...
mestiiiiiiiii next diy kan kan kan...hehehehehe

nuraien said...

sal: awknye nak bunga kecik-kecikan??macam aien,suka bunga besar-besar..nampak ckit macam rose betol..=)

cik mila: aien beli dekat dengan kedai aien..nak ke aien belikan???no charge ok..=)

cik.mila said...

mcm nak tp xsure..nti mila pk kan sbb mjlis bulan 2 tkut xsmpat nak buat..1 hb guna brp kuntum bunga ek? byk tye plak..hehe

nuraien said...

honey: itu sebenarnye yg buat dulu..dah update kot x salah..cme x update yg 2 lg..comel x??hihihi

mila: 1 hb aien gne 25 kuntum..gne felt 10 pc..boleh ada lebih lagi tau..=)

WaTy said...

Wahhh2 buat video boleh? Heheheh teringin nak buat gak. Ni material yg same mcm org lain buat HB ke? Yg mcm bunga matahari tu? Nak buat laaa~~

*blogwalking ke cni. I dah follow u~*

cik chinta said...

cepat2 uplod bile da siap. :)

dhiera said...

ain, nampak macam senang jerk~ nak tanya satu bunga tu guna berapa kelopak felt craft ea?

Liya Laa said...

Wah.kreatifnya :))

mrs irmidrza to be said...

kreative nya....miza tak reti nak diy ni...huhu

Cik Fasyareena said...

cantikkkk sgt ain..fasya nk wat pn mmg mcm xde masa je..huu

syuhaidah said...

blh ambik tempahan pas ni..cute ;)

nuraien said...
This comment has been removed by the author.
Misz Wanie said...

saaannggggaaatttt kreatiffff...

nuraien said...

waty : Alamak dear,i x sure g,boleh buat video ke tak..cz macam kelam kabut je tangan ini.hihihihi..material,aien gne kain felt..tq dear..i follow u 2..

chinta : ok dear..tgu ok..=)

dhira: memang senang syg..buatlah..aien gne 12 untuk bunga hb aien..nampak besar ckit..=)

liya: tq syg

miza : u try lah syg..mesti blh buat gak..;p

fasya: sekejap je dear..buat sabtu..ahad sure siap.hihi

syuhaidah : mcm x ade je org sudi tempah..x cantik.hihihi